22 - 09 - 2023
Main Menu
Who's online

We have 124 guests and no members online

Latest articles
Visitors
24176325
Today
Yesterday
This Week
This Month
Last Month
All days
8349
30775
105508
415724
424107
24176325

Old stories

Photo Manager updated

User Rating:  / 1

Photo Manager'n i AgetoAgeSqlite er oppdatert med to nye paneler slik at det nå er seks paneler som kan dras til ønsket størrelse. På skjermbildet nedenfor har jeg markert med sorte diagonaler hvor man kan peke med musen for å dra panelene. 

25-02-2014 - Lastet opp ny versjon av AgetoAgeSqlite der vinduet som viser et foto i orginal størrelse har fått mulighet for at man kan peke på et hvilket som helst punkt på fotoet og dra bildet med musen i ønsket retning (hvis vinduet er mindre enn fotoets størrelse). Scrollbarene kan vises eller skjules etter ønske.

03-03-2014 - Lastet opp ny versjon av AgetoAgeSqlite der man kan høyreklikke på previewvinduet og velge "Show orginalsize" eller "Show resized photo in full screen". En annen liten detalj er at når man lagrer et sourcedocument så blir datoen oppdatert for dette.

10-03-2014 - Gjort noen småforbedringer, blant annet har jeg lagd det slik at bredden på kollonnene i "Who has birthday today" blir automatisk resized etter størrelsen på vinduet og ved høyreklikk kan man nå velge å vise Ancestor 3.1 for denne personen. Det kan jo være greit å kunne raskt se hvem som er forfedrene til dem som har bursdag pr. gjeldende dato. Vi har registrert ca. 4500 personer med fødselsdato og det er som regel flere enn 10 som har bursdag hver eneste dag.

25-03-2014 - Lastet opp ny versjon der man nå har full kontroll på hvilke rader fra søket man vil vise fotoer fra. F.eks har man 10000 bilder i databasen og når man bruker en limit på f.eks 100 så vil de siste 100 bilder vises men nå kan man angi hvilke rader man vil ha. Man angir dette i "Start from". Setter man verdien 0 her så vil fotoer fra de første 100 rader vises.

28-03-2014 - Lastet opp ny versjon med knapper for Prev og Next for resultatet av et søk man har utført i PhotoManager. Som man ser på bildet under er de to nye knappene øverst til høyre.

06-04-2014 - Lastet opp ny versjon der verktøylinjen nå vil plassere verktøyene på flere rader hvis vinduet er for smalt for at alle får plass på èn linje.

 

Updated Sources

User Rating:  / 2

Oppdatert Source vinduene i AgetoAgeSqlite med bedre håndtering av dokumentene. Når man legger til eksisterende dokumenter kan man filtrere på RTF, TXT, PDF, HTM, EML, BMP, JPG, PNG og GIF. Man kan også legge til en hvilken som helst fil og det programmet som brukes til denne filen vil starte når man dobbelklikker på dokumentet. For slektsforskere blir det sikkert mange mailer å holde styr på og man kan lagre en mail som filtype EML og så legge den inn som dokument og ved dobbelklikk på denne vil det epost programmet som brukeren har som standard for sin email komme opp med mailen. Man kan sortere ved å klikke på overskriften til kolonnene. I listen over dokumenter for en Source kan man høyreklikke et dokument og velge Rename for å endre navn på det (husk å beholde fil-ekstensionen da det er denne som finner ut hvilket program som skal kjøres ved dobbelklikk, man har også en Delete funksjon på høyreklikk-menyen for å slette dokumentet om ønskelig.

 

 

New close relations

User Rating:  / 1

Nytt "Close relations" vindu eller også kalt "Groupview" har blitt utviklet i jule dagene. Dvs. det er ikke helt nyutviklet men rettere en kraftig oppdatering av layout'en. Og jeg har utnyttet mulighetene for å designe egne kontroller som blir brukt og brukeren kan velge avstand i pixler mellom elementene.

Det nye i GroupView er at man nå kan bruke dette til å velge personer som man vil vise i slektskaps vinduet.
Det blir mere interessant å finne slektskap mellom A og B når man kan velge disse fra GroupView og når man har valgt A kan man bevege seg i alle retninger for så å velge person B og dermed så kan man vise slektskap for personer som er for "langt unna hverandre" for at begge to kan vises samtidig i GroupView. 
 
Måten man velger person A og B er ganske enkelt at man klikker på personene i GroupView og så klikker på den lille knappen omtrent på midten nederst i vinduet eller høyreklikker i en liste og velger "Chart".
Det er nødvendig at både A og B er valgt og for å velge A så holder man nede Shift knappen mens man klikker på ønsket person.
 
Til slutt en liten tankevekker.. vi tenker kanskje vanligvis ikke over at Second Cosins er ganske så nære slektninger.
Men tenk deg at du har to søsken som begge har barnebarn. Disse vil da være Second Cousins til hverandre og de vil kanskje knapt kjenne hverandre . 
 
På samme måte vil barnebarnebarn av to søsken være Third Cousins til hverandre.
Jeg er ganske sikker på at det finnes mange som har en Second Cousin som dem ikke viste om for ikke å snakke om Third Cousins da vil nok de fleste finne hundrevis av personer dem ikke viste om.
.
 
 
 
Oppdateringen er lastet opp i dag, 3-jan-2014.
 
Ny oppdatering er lastet opp i dag 22-jan-2014 med bedre bilde/ramme håndtering i GroupView, nå vil man kunne sette en farvetone under texturet på rammen om man vil. Et par andre oppdateringer er også med, ikke noe veldig viktig men jeg vil komme tilbake til dette senere.
 
30-01-2014 - Lastet opp ny oppdatering der "Who has birthday today" har fått en høyreklikk meny der man kan vise slektskap mellom den som har bursdag og en person man velger som senere blir "husket" slik at man ikke trenger å velge denne personen ved senere visning av slektskap (om man ikke vil endre den til en annen da).

The First Stage Of Developing Agetoage2

User Rating:  / 1

It started in the year 2000, I had just made a small program that i could use to register some persons and their families. Mom was visiting me here in Oslo and we started talking  about our relatives... and I registered the names and the connections between them. Mom had many names in her head, I got many names and it started become more and more interesting. I talked with my sister Torill about this and she got interested, too. She started her investigation by searching on the net and soon found Francis in USA. He had made his own page about his relatives and we found a starting point for our researches in the USA. Torill found soon our grand grand aunt's signature for the migration to the USA. This become more and more interesting and i worked on the program that soon got the name AgetoAge2 in my freetime and now became Agetoage 4.

MySQL in AgetoAge4?

User Rating:  / 1

Som dere sikkert skjønner har jeg blitt hekta på MySQL nå. Det er jo bare et genialt verktøy for å vedlikeholde et nettsted som er basert på dynamiske sider som er veldig populært nå. MySQL er en databasemotor som er veldig mye brukt fordi den er Open Source og fri for alle å bruke. 

AgetoAge4 kunne godt brukt MySQL det er ingenting i veien for det og da kunne man også åpnet for å lage mulighet for at en bruker kan logge inn på en server og en database der.

MySQL har mange funksjoner for å spørre databasen etter ting som er lagret i basen. De fleste har sikkert sett noen slike og en erfaren bruker kan lage nye tabeller og legge inn poster direkte fra et spørrevindu. Man kunne da laget et slikt spørrevindu i AgetoAge4 og brukeren kunne selv definert en spørring mot databasen.

MySQL kan håndtere store databaser, her er et lite utsnitt av hva som står under dokumentasjonen

Scalability and Limits:

  • Handles large databases. We use MySQL Server with databases that contain 50 million records. We also know of users who use MySQL Server with 60,000 tables and about 5,000,000,000 rows.

Det som trengs for å bruke MySQL er en liten .dll fil på bare ca 300kb som følger med AgetoAge4.exe. Da vil man kunne logge inn på et domene og angi hvilken database man vil koble seg til.

Gi kommentarer!