05 - 07 - 2020
Main Menu
Development
Old stories

Land og steder igjen

User Rating:  / 0
PoorBest 

Lastet opp ny versjon av agetoage4 med noen rettelser i land og steder systemet. Dette systemet består nå av 3 hovedvinduer:  Country, Region og Locations. Hvordan bruker man så dette? Vel, for eksempel kan man bruke det for å lette registrering av nye personer. Skulle jeg starte med blank fil, ville jeg kanskje valgt å starte med å registere Norge som land, deretter legge inn noen fylker som regioner, (hvis jeg hadde mange personer i Lofoten kunne jeg godt legge inn Lofoten som en region for seg selv.) for deretter å lage noen "steder" (locations) i de regioner som ble registert. Når jeg så starter å registere personer, kan jeg i birth, baptism og death feltet bare presse F11 for å velge et "sted" (press Return for å godkjenne valget) og så vil stedet dukke opp i aktuelt felt. Etter å ha registert noen tusen personer ville jeg kanskje hatt lyst å se en oversikt over personer med tilknyttning til eks. Lofoten og kan da gå inn på "Mangagers/Country" og velge Norge, høyreklikke og velge "Properties" for så å gå på Region og velge "Properties" for Lofoten (høyreklikk igjen) i det vinduet som da dukker opp kan jeg så se hvem som ble født her, hvem som hadde baptism her, hvem som ble gift her og hvem som ble gravlagt her og i tillegg ville jeg se alle bilder som har blitt lagt inn for både regionen og personer. Jeg ville også se alle steder (locations) i Lofoten og jeg kunne gått videre og sett på Properties for "stedet" og ha den samme oversikt for dette stedet i Lofoten.

 

Eller jeg kunne gått direkte til Locations og registert alle steder jeg ville registere personer på, også der kan man registere land og regioner. Her kan man også filtrere på land og regioner.

 

Eller jeg kunne simpelten bare registert personer og registert birthplaces etterhvert som jeg trengte dem.....mange måter å gjøre dette på som man skjønner.

 

29-06-09 Lastet opp ny versjon igjen, det er som vanlig vanskelig å få alt riktig med en gang, problemet er å  forutse alle tenkelige situasjoner. Men har nå også lagt inn flere meldingsbokser, man må nå godkjenne hvis man legger til flere regioner, locations, URL's og også ved sletting av disse. Man kan f,eks slette en URL ved å klikke på hele linjen dvs. man klikker i venstre margin for linjen, da "velges" hele linja og man kan presse "Delete" knappen på tastaturet for slette den, men må godkjenne i en meldingsboks.

Country, Region og Locations vinduene har nå tilsammen over 2600 linjer med programmeringskode og det vil nok bli mere etterhvert. Det er likevel lite sammenlignet med all kode for AgetoAge4, som er ca 91 500 linjer.

 

01-07-2009 - lastet opp ny versjon igjen, nå med tekst bokser for kommentarer for bilder for "Country", "Region" og  "Locations". Kommentarene blir lagret i en undermappe til den mappa som bildene har blitt satt til. Dette gjør at bildekommentarer "hører til" selve bildene og ikke til den datafila man jobber med.

03-07-2009 - lastet opp ny versjon, med noen rettelser i country, region og locations systemet. Det er utrolig interessant og jeg er allerede i full gang med å finne bilder fra hele verden og legge inn i fotomappa vår.

photocomment.png

Add comment

Security code
Refresh