05 - 07 - 2020
Main Menu
Development
Old stories

Kilderegistering

User Rating:  / 0
PoorBest 

Kilderegistrering høres kanskje kjedelig ut, de fleste som starter med slektsforskning vil vel helst være opptatt med å finne navn på sine røtter og forgreninger (snakker av egen erfaring Smile)  men ved å notere et eller annet sted hvor man har funnet ut noe, kan man senere legge mer arbeid i å dokumentere arbeidet, altså legge inn kilder og knytte disse til personene. Det finnes mange typer kilder, f.eks folketellinger, matrikler, kirkebøker, bygdebøker, slektsbøker og anetavler for å nevne noen, men å dele kildene opp i disse kategorier er vel lite interessant. Kilden i seg selv er interessant og nyttig for videre arbeid og kilderegistrering i et slektsprogram bør være så enkel og hurtig å utføre som mulig. Når man trenger å registere en ny kilde, kan man f.eks registrere:

 

Navn: f.eks. Folketelling i Vefsn, 1820

Beskrivelse: ""

Dato: 20.08.2008 (tidspunkt da man fant denne kilden)

 

Tekst:

Her skriver man litt om hvordan man fant denne kilden, kopierer inn tabeller eller lign. og linker til websider, fotografier, media som lyd og film, etc.

En kilde kan også være muntelig, man har f.eks snakket med en person som har gitt en noen opplysninger,  Da kan man bare skrive navnet på personen som har gitt opplysningene og beskrivelse kan brukes til å skrive i hovedtrekk hva det handler om. Tekst skulle ideelt sett da bli alt som denne personen har gitt av opplysninger.

 

Dette er vel i hovedsak hva man trenger eller er det mer? I dette systemet kan flere kilder ha samme navn slik at man kan f.eks ha 30 kilder som heter "Folketelling i Vefsn, 1820" og man da sortere på Navn for å se alle kilder med "Folketelling". Man kan så sortere på "Dato" for å se kildene i den rekkefølgen man fant dem opprinnelig. Hva tror dere om dette? Gi kommentar alle som vil. Dette kan testes ut i AgetoAge4 som finnes under Downloads.

Add comment

Security code
Refresh