13 - 08 - 2020
Main Menu
Development
Old stories

Mere om kilder (sources)

User Rating:  / 0
PoorBest 

Behovet for å registere kilder for data man har funnet, f.eks. hvordan man fant ut at oldefar het "Henriksen" er kanskje ikke så stort når man begynner å registrere de første personer (man har det i hodet), men når antallet på registerte personer øker er det en kjempefordel å registere kildene. Det gjør det også lettere å gå videre på et senere tidspunkt for å registere flere på grunnlag av en kilde man fant for en tid tilbake. En kildeangivelse vil også være nyttig for eventuelle feilregisteringer man har gjort. Man kan bruke kildeangivelse som en "merkelapp" på personene og liste opp alle personer med en bestemt kilde.

Hvordan skal så et godt kilderegisteringssystem være? Jeg er usikker på dette og prøver litt frem og tilbake for å se i praksis hva som funker. Jeg prøver nå et system der kildene er tekstfiler (kan også være .rtf filer som gjør at man kan legge bilder inn i filene, f.eks bilde av en side i en kirkebok), alle kildefiler blir lagret i en mappe man angir og AgetoAge4 vil liste opp disse filene når man velger Manager/Sources. Her vil man administrere kildefilene.

Man kan legge til så mange kilder man ønsker for en person eller familie og ved registering av nye personer kan man krysse av for automatisk å legge til en kilde man velger. Ved import av data kan man også legge til en kilde for alle personer/familier man importerer, man kan f.eks lage en ny kilde før man importerer og sette at denne kilden skal legges til alle personer/familier man importerer og dermed har man en "merkelapp" på disse personer/familier slik at man enkelt kan studere disse nærmere.

Add comment

Security code
Refresh