05 - 07 - 2020
Main Menu
Development
Old stories

New relationship calculator

User Rating:  / 1
PoorBest 

En ny relasjonskalkulator har blitt programmert i løpet av de siste 3 dager. Den gamle er fremdeles tilgjengelig da denne nye kun gir positivt resultat hvis det er en ekte relasjon. Denne nye baserer seg på å

  1. Finne en eller to felles ancestorer. Finner den kun èn er det da snakk om en "halv" relasjon (men en ekte relasjon).
  2. Finne avstand i generasjoner mellom A og felles ancestor og mellom B og felles ancestor.
  3. Finne hvem A stammer fra og hvem B stammer fra. (dette gir svar på om A og B har de samme felles ancestor par)

Metoden er hurtig og vil kun bla seg tilbake i ancestorene til A og B for å finne relasjonen.

Oppdateringen er lastet opp.

newrelationship

 

Bm.

Jeg har ikke lagt inn testing om A og B kan være ste-relatert men jeg har kommet frem til en select setning som raskt kan finne ut av det.

Select Count(*) from ata_families where maleid in (select fatherid from ata_persons where pid = P1 and femaleid not in (select motherid from ata_persons where pid = P1)) and femaleid in (select motherid from ata_persons where pid = P2 and maleid not in (select fatherid from ata_persons where pid = P2))

Hvis dette returnerer en verdi som er større enn 0 er P1 og P2 ste-relatert. Setningen er fortsatt under testing og utvikling så jeg har valgt å vente litt til med å inkludere denne testen.

 

 

Comments  

 
0 #1 Ove 2013-06-09 15:28
I eksemplet ovenfor ser vi at Ane og Karen kun har en felles stamfar og ikke en felles stammor er det da riktig at relasjonen mellom Ane og Karen er Halv First Cousin 2 times removed? eller skulle det vært First Cousin 2 times removed?
Quote
 

Add comment

Security code
Refresh