10 - 08 - 2020
Main Menu
Development
Old stories

New descendant tree

User Rating:  / 0
PoorBest 

Noen nye oppdateringer der jeg har føyd til Print preview på f.eks Globen og begge etterkommer trærne som er Descendant Tree og Descendant Tree View. Sistnevnte er blitt kraftig oppdatert med en helt ny visning bruker den nye photo resize metoden nå og plasser bildet sentrert i boksen med navn og fødsels og dødsdato under. Det er lett å zoome inn og ut og man kan bevege seg til høyre, venstre, opp og ned. Plasserer man musen på et punkt og presser "+" eller "-" tasten zoomer man inn på det punktet musen peker på. Testet med en stamfar som har nesten 500 ettterkommere og det var ingen problemer å oppdage. Når man printer ut printes ut det området man ser på skjermen og i teorien skulle det være mulig å forflytte seg og skrive ut hele treet og så sette sammen A4 arkene til et stort etterkommer tre. Man kan også zoome med scroll hjulet på musen hvis man har det. Man kan også forflytte seg et helt skjermbilde til f.eks høyre med å presse og holde inne SHIFT mens man presser høyre piltast på tastaturet.

 

 

 

newdesctreeview2

Her er et eksempel på Print preview. Størrelsen på rektanglene som omringer personene kan settes til ønsket størrelse (høyreklikk og velg Size).

(Bildet er kraftig forminsket)

newdesctreeview3

Og her har jeg gått en generasjon lenger tilbake men brukt en grense på hvor mange generasjoner jeg viser (4)

newdesctreeview4

Og her er samme bilde men har satt "Generation limit" på 5. (høyreklikk)

newdesctreeview5

modifieddesctree

12-05-2013 - Oppdatert etterkommer treet og ancestor treet slik at det implementeres i hoved vinduet hvis det ikke åpnes fra et vindu som er frittstående i såfall blir disse også vist som dialog vindu. Oppdaget også at jeg i farten hadde glemt å sette tilbake noen parametre ved redigering av familie fra personskjemaet, slik at barn ikke fikk foreldrene registrert riktig, dette er nå selvfølgelig ordnet.

13-05-2013 - Har gått gjennom prosedyrene for å legge til barn fra personskjemaet og man kan nå også høyreklikke et barn og flytte det opp eller ned (hvis det er flere enn ett da). Samtidig har jeg gjort det slik at når man legger til nye barn vil etternavnet til faren bli satt som forslag til etternavn på det nye barnet (men det kan man selvsagt endre til hva man vil). Oppdateringen er lastet opp.

Add comment

Security code
Refresh