05 - 07 - 2020
Main Menu
Development
Old stories

Mer om databaser

User Rating:  / 0
PoorBest 

Jeg har nå sett litt på MS SQL Server 2005 og MySQL og jeg er nesten helt sikker på at vi vil velge MySQL for AgetoAge.

For brukere som vil kjøre lokal database på sin egen maskin må man ha en server installert og jeg har nå prøvd å installere to alternativer MySQL og MS SQL Server 2005. 

MySQL serveren er forholdsvis grei å innstallere (45MB) og man kan også installere et Administrator program som gir en full kontroll over alle databaser man ønsker og der kan man opprette brukere osv. Og de versjonene vi trenger er gratis. Det samme gjelder forsåvidt MS SQL Server 2005 men denne serveren er tung og stor å innstallere, for Vista brukere skal man også installere en update pack på langt over 200MB.

Så jeg vil satse på MySQL og denne typen er veldig utbredt og populær. Brukere av AgetoAge vil måtte sette seg litt inn i hvordan man oppretter databaser og brukere med rettigheter, men jeg tror dette vil være svært interessant for mange også og dem som slett ikke vil sette seg inn i dette kan fortsette å bruke AgetoAge4 som før.

 

MySQL Community Server (gratis) kan lastes ned her: http://dev.mysql.com/downloads/mysql/5.0.html

Disse verktøyene finnes i en installasjon som kan lastes ned her: http://dev.mysql.com/downloads/gui-tools/5.0.html

  • MySQL Administrator 1.2
  • MySQL Query Browser 1.2
  • MySQL Migration Toolkit 1.1

Query Browser kan brukes til å jobbe med dataene uavhengig av AgetoAge, det er også en god dokumentasjon på syntaksen og funksjoner slik at man kan bygge opp spørringer mot databasen selv om man er nybegynner. Man kan også definere nye funskjoner, f.eks kan man lage sin egen funksjon som returnerer alle ancestorer for en person om man vil og funksjonen kan man lagre som et script som man laster inn ved behov.

Det viktigste med databaser er vel kanskje det at man kan definere nye felter i tabellene hvis behovet skulle oppstå uten at man trenger å revidere lagringen av dataene. (Dette håndteres av databasen).

Et annet verktøy som jeg nettopp har installert er MySQL Workbench http://dev.mysql.com/downloads/workbench/5.0.html
Dette ser ut til å være et ideelt verktøy for å utføre vedlikehold på databasene. 

Add comment

Security code
Refresh