13 - 08 - 2020
Main Menu
Development
Old stories

Databasemotor i AgetoAge4

User Rating:  / 0
PoorBest 

Vi vil nå se på diverse alternativer for å implementere en databasemotor. En databasemotor kan man tenke på som et selvstendig program som håndterer forespørseler om data fra et annet program.  I vårt tilfelle vil ATA da sende en forespørsel til databasemotor programmet om å finne en bestemt person, familie, etc. 

ATA vil få innebygget databasemotor med tid og stunder, hvor lang tid dette vil ta er litt usikkert pga. at det finnes mange løsninger, skal vi bruke MS SQL 2005, MySQL, Access, eller andre? Vi trenger litt tid til å utforske dette litt. Når vi har fått til dette vil dette gjøre at det ikke blir noe ventetid for å ATA til å lese filer. Man velger enten en lokal database på sin egen maskin eller en external database (på et nettsted, eller annen datamaskin på et privat nettverk) og ATA behøver ikke ha alle data i hukommelsen, ATA vil hente data fra databasen ved behov.

Det er siikkert mange av dere som har prøvd Microsoft Access til å lage noen databaser, jeg har selv prøvd det, og husker det var morro å lage alle tabellene som måtte til, for ikke å snakke om oppretting av relasjoner og få tabellene til å samarbeide. Dette kan bli en realitet i ATA, man vil kunne lage sine egne tabeller...... tenk litt på det.... man blir mindre avhengig av hvordan jeg har programmert dette, man kan lage nye tabeller og fylle disse med data fra standardtabellene under kriterier som man selv setter. Bare et lite helt enkelt eksempel: man ønsker seg en tabell over personer man vil jobbe mer med (finne forfedre osv.) Man går da til SQL vinduet og lager en ny tabell, navnet kan være hva som helst, hvis dette navnet finnes allerede for en eksisterende tabell vil man ikke få lov å lage den, men må da velge et annet navn. Man kan skrive en SQL setning som lager denne tabellen med de feltene og datatypene man ønsker. Er man ekspert på SQL kan brukeren skrive den selv...hvis man er usikker på hvordan det gjøres vil man kunne få ATA til å gjøre dette. Etter at tabellen er laget kan man så bruke SQL setninger for å fylle den med de personer man ønsker.

Jeg vil nå utforske mer i MySQL som ble utviklet i Sverige og har vært uavhengig helt til i år da det ble kjøpt opp av Sun Microsystems som har mer enn 34 000 arbeidere.

Add comment

Security code
Refresh