13 - 08 - 2020
Main Menu
Development
Old stories

Descendant View

User Rating:  / 0
PoorBest 

Et nytt vindu for etterkommere er laget i AgetoAgeSqlite. Kun selve slektningene til valgt rot vises, ektefeller vises ikke med andre ord, men kanskje jeg lager en opsjon der man kan velge om man vil vise ektefeller eller ikke. Man kan høyreklikke i vinduet og velge "Find..." for å finner personer man leter etter (hvis treet er stort med flere tusen personer er det bra å kunne søke denne opp). Et vindu spretter opp med søke resultatet og man kan dobbelklikke en person der for å flytte treet slik at denne personen kommer i senter. Boksene har gradient fyll. Vinduet finnes på View menyen "Descendant View".

Når man er inne i Descendant View går man på File/Choose Ancestor for å velge person man vil se etterkommere av. Når det er gjort blir treet generert på et brøkdels sekund og etter det kan man dobbelklikke en person i treet for å få opp personskjemaet for denne.

Man kan presse piltastene på tastaturet for å bevege treet i ønsket retning. Hold nede SHIFT for å scrolle en hel side om gangen.

For å gå til helt til venste av treet kan man presse "Home" tasten, for å gå helt til høyre:  "End" og for å stille treet med rota i senter press "R".

Et message system brukes for å sende beskjed til dette vinduet at det trengs oppdatering når man legger til nye personer.

Lastet opp ny versjon i dag 06-aug-2011 der man har litt zoom muligheter. I treet under her vises treet i 25% størrelse.

 Lastet opp ny versjon i dag 07-aug-2011 med forbedret zooming. Teksten blir også zoomet nå.

09-aug-2011 - Lastet opp ny versjon av AgetoageSqlite med betraktelig forbedret zoomfunksjon, Nå er det også enklere å zoome, man plasserer musepekeren der man vil zoome og presser + eller - så mange ganger man ønsker men det er en grense for hvor mye man kan zoome. Funksjonen jobber 100% korrekt og hvis man plasserer musepekeren over et bestemt punkt på treet og presser - gjentatte ganger og så presser + gjentatte ganger kommer man nøyaktig tilbake til utgangspunktet. Man kan også høyreklikke og sette verdi på zoomfaktoren som brukes under zooming. Denne verdien må være større enn 0.0 og mindre enn 1.0.

Lastet opp ny versjon der man kan bruke scrooll hjulet på musa til å zoome med.

Add comment

Security code
Refresh