05 - 07 - 2020
Main Menu
Development
Old stories

Programmering en fin hobby

User Rating:  / 0
PoorBest 

Programmering er en veldig fin hobby å drive med og man lærer noe nytt hele tiden. Jeg har nå nettopp tatt i bruk det man på fagspråket kaller en "Inner Join" (eller bare Join) i en av SQL spørringene som jeg bruker for å finne levesteder som har fått ett eller flere fotoer  Jeg spør altså etter de levesteder som har fotoer og det er to tabeller som kan gi svaret på dette, nemlig tabellen over levesteder og tabellen over fotoer som har blitt lagt til et levested. Spørringen blir litt mer komplisert pga at det er 3 felter som tilsammen utgjør et levested Location, Type og LivingID (ID for person eller familie). På denne måten kan ett bestemt sted være flere levesteder. For eksempel stedet "Storveien 10" kan da være levested for en eller flere personer eller en eller flere familer:

Location            Type       ID

Storveien 10     Person    2

Storveien 10     Person    3

Storveien 10     Familie    1

Storveien 10     Familie    2

Her er det altså 4 forskjellige levesteder (residencer) men selve stedet er det samme. Det som skiller levestedene fra hverandre er altså hvilke personer eller familier som har levd der. Så for å finne hvilke levesteder som har ett eller flere fotoer kjører jeg denne SQL setningen:

"select distinct ata_residentials.Loc, ata_residentials.Type, ata_residentials.LivingID, Text from ata_residentials INNER JOIN ata_residentialphoto ON ata_residentials.Loc = ata_residentialphoto.Loc and ata_residentials.Type = ata_residentialphoto.Type and ata_residentials.LivingID = ata_residentialphoto.LivingID";

Resultatet vil være en tabell der hver rad er et levested som har foto.

Add comment

Security code
Refresh