05 - 07 - 2020
Main Menu
Development
Old stories

AgetoAge Database

User Rating:  / 0
PoorBest 

Arbeidet med AgetoAge for MySql begynner å komme i orden. Vi tenker navnet blir kort og godt AgetoAge Database. Designet blir mer interessant med å bruke vinduer inne i hovedvinduet og man trenger ikke å lukke et vindu for å arbeide videre i et annet vindu, det er jo nettopp dette som Windows går ut på også. Jeg har prøvd litt frem og tilbake men tror nå at jeg har fått den oversikten som trengs for at resultatet skal bli et program som det er interessant å jobbe med for brukeren og også er lett å vedlikeholde og videreutvikle.

Vi bruker nå MySql Community Server som er gratis og enkel å installere for brukeren men det vil være meget enkelt å endre databasetype hvis behovet skulle dukke opp. Alle database systemer er meget like og å endre til f.eks Microsofts SQL Server vil ikke by på problemer.

Det vil normalt ikke være et problem at nye versjoner ikke er kompatible med databaser lagd med eldre versjoner, hvis en ny versjon bruker data fra en tabell som ikke finnes i databasen så kan jeg bare lage det slik at funksjonen automatisk oppretter den tabellen i databasen (etter godkjenning fra brukeren).

Funksjonene for å lagre og hente data fra databasen er så godt som ferdig og visning av Ancestor Circle er også programmert nå.

For dem som har brukt AgetoAge4 som lagrer dataene til en enkelt fil og som nå ønsker å prøve AgetoAge Database med dataene dem har registrert er det slett ikke komplisert å overføre dataene til en database, det er mulig å overføre til en blank database eller til en eksisterende database, det er faktisk mulig å overføre mange filer til en og samme database bare man oppretter en ny ID serie for personene i hver fil man ønsker å overføre.

Prosedyren for å overføre en fil lagd med AgetoAge4 til en MySql Database er:

1 - Sjekk at du har MySql Server på maskinene din, hvis ikke last den ned og installer den først.

2 - Start AgetoAge4 og åpne filen du ønsker å overføre.

3 - I AgetoAge4, gå til File/Database/Server og skriv "localhost" for Server, username og password er ikke nødvendig, hvis du ikke har angitt dette under installasjonen av MySql Server. Klikk så Connect og vips du har kontakt med database serveren.

4 - Gå så til fanen Databaser og opprett en ny database.

5 - Gå så til fanen Transfer Data og klikk "Transfer all data in AgetoAge4 Internal Memory to database" og visp alle dine data blir lagt inn i databasen. Du kan så lukke AgetoAge4 og starte opp AgetoAge Database og begynne å arbeide med den nye databasen.

 De nye versjonene som gjør dette mulig vil bli opplastet innen kort tid.

Add comment

Security code
Refresh