05 - 07 - 2020
Main Menu
Development
Old stories

SQL spørringer

User Rating:  / 0
PoorBest 

 

For å finne dataene man trenger i en database brukes SQL spørringer (SQL - Structured Query Language), som er interessant å jobbe med og man kan finne dokumentasjon om emnet på f.eks www.mysql.com  For dem som vil prøve dette i praksis kan man laste ned en fritt tilgjengelig MySql server (MySQL Community Server)

Man trenger så et klient program for å bruke serveren. Jeg anbefaler MySQL Workbench (GUI Tool) Med dette programmet kan man administrere serveren og databaser og man kan opprette nye databaser og legge inn tabeller og teste ut SQL sprørringer.

Men AgetoAge for MySql vil ha innebygget funksjoner for å opprette nye databaser, slette uønskede baser og opprettelse av nødvendige tabeller vil gjøres automatisk ved opprettelse av en ny database slik at det ikke er nødvendig med MySql Workbench for å bruke AgetoAge for MySql.

Jeg tested ut hastigheten på denne SQL spørringen:

SELECT fid, firstname, lastname FROM ata_persons JOIN ata_families ON ata_persons.PID = ata_families.maleid or
ata_persons.PID = ata_families.femaleid where ata_families.marriageplace = 'mo kirke';

Spørringen vil returnere en tabell med feltene FID, FIRSTNAME, LASTNAME over personer som har giftet seg ved Mo Kirke. Den undersøker 2 tabeller for å finne dette og mine tabeller som bruktes i testen har 8500 personer og 2500 familier, tiden det tok å kjøre denne spørringen var 15 millisekunder (15/1000 sekund). Pc'n min har en heller svak prosessor så det vil nok gå enda raskere på en ny pc.

Jeg vil nå som neste skritt teste ut hastigheter ved bruk av større tabeller. Det som er interessant er å kunne importere mange GED filer inn i en enkelt database. GEDCOM er som kjent standardformat for datafiler for genealogy software.

Noen screenshots av ny AgetoAge henholdsvis Photo manager og Worldmap vises under

Add comment

Security code
Refresh